A 2022 -es legjobb online támogatási csoportok közül néhány

A támogató csoportok érzelmi kényelmet, bátorítást és validálást biztosítanak azok számára, akiknek közös problémái és félelmei vannak, vagy hasonló tapasztalatokon keresztül éltek. Biztonságos és nem ítélkezési teret is kínálnak, ahol az emberek megoszthatják történeteiket, gondolataikat és érzéseiket.

A közelmúltban, részben a COVID-19 járvány miatt, az online támogató csoportok egyre inkább elterjedtek. Ez a cikk megvizsgálja, hogy a virtuális támogató csoportok hogyan működnek, és az online támogatás néhány legjobb lehetősége.

Az online támogatási csoportokról

Az online támogatási csoportokon keresztül a tagok megoszthatják a megosztott aggodalmaik és tapasztalataik szempontjából releváns gyakorlati és hasznos információkat. A társaik figyelemmel kísérik néhány támogató csoportot, míg mások a mentális egészségügyi szakembereket képezték a vitát. Amikor a szakemberek online támogatási csoportokat vezetnek, nem adnak tanácsot, de segíthetnek a csoport beszélgetésének irányításában.

A kölcsönös megértési támogató csoportok segítséget nyújthatnak a tagoknak a nehéz tapasztalatok jobb megbirkózásában. Az egyének felépíthetik a megküzdési stratégiákat is, ha megtanulják, hogyan kezelik mások hasonló helyzeteket.

Az online támogató csoportok általában arra törekszenek, hogy segítsenek olyan körülmények között, mint a szorongás, a depresszió és a gyász. Mások támogathatják az embereket, akik stresszes tapasztalatokon, például váláson mennek keresztül.

Online támogatási csoport előnyei

Azok számára, akik nem tudnak személyesen találkozni, az online támogató csoportoknak számos előnye lehet. A 2017. évi folyóirat azt jelzi, hogy a támogató csoportokban való részvétel kiegészítő kezeléssel segíthet csökkenteni bizonyos típusú depresszió tüneteit, és hogy az online ülések jól működhetnek a személyes terápia mellett.

A folyóirat megjegyzi, hogy más előnyök lehetnek:

  • A kapcsolat fokozott érzései
  • Javított napi rutinok
  • A megnövekedett valószínűség szakmai segítségnyújtás
  • Érzelmi felszabadulás érezésével, ha megosztják történeteiket és tapasztalataikat
  • Az érvényesítés érzései
  • Kevésbé támaszkodnak a szeretteinkre Ul>

    A gyakorlati szempontból az online támogatási csoportok jobban hozzáférhetők, mint a személyes csoportok, és a kiterjesztett népesség számára rendelkezésre állnak.

    Az online támogató csoportok megfontolásai

    Az online támogató csoportok nem működnek mindenki számára, és vannak olyan pontok, amelyeket egy személynek figyelembe kell vennie. Egy 2020 -as feltáró tanulmány néhány lehetséges hátrányt mutatott, mint például a társadalmi elkerülése és az online szolgáltatások túlzott felhasználása.

    Mások nemmoderált csoportokat és csevegést is zavaróak lehetnek, ha a beszélgetések valami felé mozognak, ami erős érzelmi reakciót vált ki. A képesített orvosi szakember vagy orvos jelenlétének hiánya kockázatot jelenthet, ha egy személy mentális egészségügyi válságpontba kerül.

    Hogyan működnek az online támogató csoportok?

    Az online támogatási csoportok két alaptípusa létezik:

    aszinkron online támogató csoportok

    Ezek a csoportok nem ütemezett találkozási időket. Ehelyett a tagok megoszthatják az üzenőfalakon történő hozzászólásokat.

    Szinkron online támogató csoportok

    Ezek a csoportok egy bizonyos időben, meghatározott időközönként találkoznak, általában egy online videoközla -platformon, például a zoomon keresztül. Leggyakrabban hetente egyszer zajlanak, és körülbelül 1-2 órán át tartanak.

    A szinkron online támogató csoportok tartalmazhatnak részvételi szabályokat. Például egy csoport nyitott lehet a 18 éven felüli személyek számára, akik depressziót vagy bánatot szenvednek.

    Az ilyen típusú támogató csoportok általában egy strukturált menetrendet követnek, amelyet a csoportot vezetõ társ vagy professzionális segítő irányított. Mindenki megoszthatja és részt vehet a beszélgetésben, amennyit csak választ. A csoportos segítő nyomon követi variforce ár ezen a weboldalon az időt, és figyelmeztetést ad a találkozó vége előtt.

    Legjobb online támogatási csoport opciók

    A listában szereplő összes online támogatási csoport ajánlott, megalapozott vagy vezette a neves mentálhigiénés szervezetek vagy a mentálhigiénés szakemberek által.

    Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cikk írója nem próbálta ezeket a szolgáltatásokat. Az összes bemutatott információ tisztán kutatás-alapú és helyes a közzététel idején.

    Nemzeti Szövetség a mentális betegségek csatlakozási támogató csoportjain

    Ezek a szinkron személyi csoportok társvezéreltek és hetente találkoznak, minden második héten vagy havonta. Egyes csoportok online találkozhatnak, az ember helyétől függően. Megfelelnek a Mentális Betegség Nemzeti Szövetségének (NAMI), egy olyan szervezet, amely több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a mentális betegségben szenvedő egyének támogatását.

    nam csatlakozási csoportok ingyenesek és nyitottak minden olyan felnőtt számára, aki mentális egészségi állapotot tapasztalt.

    Tudjon meg többet

    A szorongás és a depressziós szövetség támogató csoportja

    Az Amerika Online támogató csoport szorongás- és depressziós szövetsége aszinkron csoport, több mint 60 000 taggal. Az emberek megoszthatják tapasztalataikat egy üzenőfalon keresztül, és hasonló helyzetekben mások támogatását találhatják. Mivel a csoport nem találkozik az ütemezett időpontokban, a tagok a platformot használhatják a kényelmük érdekében.

    A csoport nem kínál video-találkozókat, bár a tagok személyes összejöveteleket szervezhetnek másokkal, akikkel a platformon keresztül találkoztak. A csoporthoz való csatlakozás nem számít fel.

    Tudjon meg többet

    pszichológia A Terapeuta által vezetett támogató csoportok

    A COVID-19 eredményeként sok képzett terapeuta most online támogatási csoportot kínál a depresszió, szorongás és sok más más személyek számára. körülmények. A legnagyobb előnye, hogy a mentálhigiénés szakemberek vezetik a csoportokat.

    A csoportok tagságának költségei terapeutánként változnak. Néhányan ingyenesen kínálják a szolgáltatást. Az egészségbiztosítás bizonyos esetekben fedezheti a díjakat, de az egyénnek kapcsolatba kell lépnie az egészségbiztosítóval a fedezet megerősítése érdekében.

    Az embernek a mai pszichológiát kissé nehéz navigálni, és az igényeiknek megfelelő csoport megtalálása időbe telik.

    Tudjon meg többet

    Mentális Health America Community Support Group

    Mentális Health America (MHA) ingyenes online közösségi támogatási csoportot kínál különféle mentális egészségi állapotú egyének számára, ideértve a depressziót és a szorongást. Ennek a csoportnak több mint 26 000 tagja van, akik megosztják tapasztalatait és tanácsát.

    A szervezetnek van egy olyan eszközlistája is, amely szerint segíthet az embernek erősebbnek és reménykedõbbnek érezni magát.

    Bár az egyes csoportok minősége eltérő lehet, a szolgáltatás igénybevételének költségei nem jelentenek költségeket.

    Tudjon meg többet

    depresszió és bipoláris támogatási szövetség online támogató csoportok

    Ezek a társvezérelt támogató csoportok a depresszióban és a bipoláris rendellenességben élők számára szolgálnak, és ingyenesek. Az emberek megoszthatják tapasztalataikat, reményt kínálhatnak egymásnak és megvitathatják a megküzdési stratégiákat.

    Vannak csoportok a mentális betegségben szenvedő emberek szeretteinek is.

    Tudjon meg többet

    Gyakran feltett kérdések

    Az alábbiakban válaszolunk néhány gyakran feltett kérdésre az online támogatási csoportokkal kapcsolatban.

    Hatékonyak -e az online támogatási csoportok?

    Az online támogató csoportokban részt vevő emberek eltérő tapasztalatokkal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen csoportot kapnak, és az egyes nézőpontok, attitűdök és személyiségek.

    A tagok azonban kényelmet találhatnak, ha megosztják tapasztalataikat azokkal, akik hasonló helyzeteket tapasztaltak ezekben a csoportokban. Megtanulhatnak új megküzdési stratégiákat is.

    Milyen típusú online támogatási csoportok vannak?

    Vannak online támogató csoportok, amelyeket különféle mentális egészségi állapotú vagy kihívásokkal teli helyzetekben élnek. Az egyének meglátogathatják az MHA -t a támogatási lehetőségek átfogó listájáért.

    Hogyan különböznek az online támogatási csoportok a személyes támogató csoportoktól?

    Az emberek másképp tapasztalják meg a személyes interakciókat, mint az online interakciókat. Például az online csoportokban élőknek nehezen lehet értelmezni a többi tag testbeszédét és az arckifejezéseket.

    Az online csoportok azonban kétségtelenül elérhetőbbek, mint a személyes csoportok. Biztonságos helyet biztosítanak a társaik megosztásához és tanulásához. A kutatások azt sugallják, hogy az online támogató csoportok kiegészíthetik a személyes terápiás foglalkozásokat.

    Mikor kell egy embernek beszélnie orvossal?

    Bár hasznos, az online támogató csoportok soha nem helyettesíthetik a képzett mentálhigiénés szakemberek által kínált szolgáltatásokat a depresszióban, szorongásban vagy más súlyos mentálhigiénés állapotban. Ugyanígy, ha egy személy válságban van, akkor a 911 -es telefonszámot kell hívnia, ahelyett, hogy online segítséget kérne.

    öngyilkossági megelőzés

    Ha ismersz valakit, akinek azonnali kockázata van az önkárosodás, az öngyilkosság vagy a bántalmazás miatt:

    • Tegye fel a nehéz kérdést: – Az öngyilkosságot fontolgatja?
    • Hallgassa meg a személyt ítélet nélkül.
    • Hívja a 911 -et vagy a helyi sürgősségi számot, vagy szöveges beszélgetés a 741741 -hez, hogy kommunikáljon egy képzett válság -tanácsadóval.
    • Maradjon a személlyel, amíg a szakmai segítség meg nem érkezik.
    • Próbáljon eltávolítani a fegyvereket, gyógyszereket vagy más potenciálisan káros tárgyakat.

    Ha Ön vagy valaki, akit ismersz, öngyilkossági gondolata van, akkor a megelőző forródrót segíthet. A nemzeti öngyilkosság-megelőzés mentővonala napi 24 órát érhető el a 800-273-8255 telefonszámon. A válság idején a hallás nélküli emberek használhatják a preferált váltószolgálatot vagy a 711-es tárcsát, majd a 800-273-8255-et.

    Kattintson ide a további linkek és a helyi erőforrásokért.

    Összegzés

    Az online támogató csoportok népszerűsége szignifikánsan növekedett a COVID-19 megjelenésével. Ezeknek a csoportoknak egy része társvezérelt, míg a képzett mentálhigiénés szakemberek másokat felügyelnek. A csoportok segítenek az egyéneknek olyan empatikus közösségek megtalálásában, ahol megoszthatják a történeteiket, és tanácsot adhatnak és tanácsot adhatnak.

    A csoportok videohívás útján találkoznak, vagy fórumüzeneteken keresztül kommunikálnak. A tagság költségei a csoporttól függően változnak, de sok csoport ingyenesen kínál szolgáltatásokat.

    A kutatások azt sugallják, hogy az online támogató csoportok segíthetnek enyhíteni a mentális betegségek tüneteit, és kiegészíthetik a személyes beszélő terápiás foglalkozásokat. Anekdotikus bizonyítékok azt mutatják, hogy a támogató csoportok szintén segíthetnek a magány és az elszigeteltség érzéseinek csökkentésében. A

    orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

    Contents